Politikens förnedring mot det svenska samhället

Sedan årets val har politiken varit ett riktigt fiasko då vi under flera månaders tid inte lyckats ha en ledande regering i landet. Trots detta sitter politiska företrädare redan nu på högsta tronen och ställer till och gör om olika lagar och regler som på många fronter kan försämra flera års arbete och kämpande för en bättre framtid för det svenska folket.

Ett exempel på detta är just att de valt att lägga ned Jämställdhetsmyndigheten som varit en myndighet som den Sveriges befolkningen velat ha i flera år. När denna myndighet äntligen kommit till så väljer regeringen att avskaffa den då man anser att den tar för mycket av skattepengarna och att den är onödig i ett land som redan är jämställt. Samtidigt vill man ta bort flygskatten, den skatt vars syfte endast är till för att rädda vår planet så människan kan få behålla den ett tag till.

Den svenska politiken är just nu ett riktigt fiasko. Jag finner det trist när politiker inte kan ta sitt ansvar och styra upp över de hål de själva grävt. I september gjorde Sveriges befolkning ett val och röstade fram det rödgröna som Sveriges ledning för de kommande 4 åren. Men på grund av de jämna mandaten mellan blocken valde det blåa blocket att rösta bort den valda regeringen och nu står vi här 4 månader senare med fullkomligt kaos utan någon statsminister och ännu är det oklart vem som kommer att tillträda den posten.

Jag avskyr personligen tanken på att man använder politikerrollen för att endast kunna gynna en minoritet av samhället. Det är nog betydligt färre människor som flyger flygplan än de som önskar ett jämställt och hållbart samhälle. Ändå prioriteras fel val, åtminstone enligt mig. Människans ständiga egoism och dumstridighet när det kommer till att fatta rätt beslut slutar aldrig att förvåna mig. Inte heller när det kommer till vår nuvarande riskdag. Ett riktigt fiasko, det är vad det är.